På vej væk fra skolen

På Østerhåbskolen har vi et team af uddannelses- og jobvejledere. På Østerhåbskolen varetages denne opgave af Per Bukhave og Lasse Damgaard.

De understøtter personalet i arbejdet med elevernes uddannelsesparathed, herunder uddannelses- og jobvejledning. U/J vejlederne deltager i professionelle læringsfællesskaber og understøtter Østerhåbskolens kvalitetsmål. Det er centralt for os at nedbringe andelen af ikke uddannelsesparate elever.

Målet for Uddannelses- og jobvejledernes arbejde er at:

• Understøtte det daglig arbejde omkring elevernes personlige mestring.

• Udfordre eleverne i deres uddannelsesvalg.

• Indgå i et tæt samarbejde med kontaktlærer, UU-vejleder og hjemmet vedr. Ikke-uddannelsesparate elever.

• Vejleder på alle skolens afdelinger omkring arbejdet med det timeløse fag “ Uddannelse og Job”.

Vi har et tæt samarbejde med kommunens ungdomsuddannelser og kommer både på besøg hos dem, og får besøg af deres elever. På billederne til højre kan du se billeder fra en karrierelæringsdag på Horsens Byskole, hvor eleverne fik ny viden om kokkeuddannelse og restaurationsbranche fra kokken Claus Holm. Til højre er også billeder fra et besøg fra Learnmark, hvor to af deres elever kom ud og fortalte om matematikken i virkeligheden; introduktion til budgetlægning, og hvordan man undgår at havne i luksusfælden.